Бронирано БМВ Х5 срещу АК 47

CarAssist.bg

От немския автомобилен гигант BMW показаха любопитна реклама на новия си модел брониран SUV – BMW X5 Protection VR6. Видеото, което носи любопитното име “The Race”(б.р. – от англ. ез. „състезанието”), показва как моделът от 2020 година първо опитва да избяга от куршум, който е изстрелян от AK 47, а след това предстои и среща „лице в лице”.

Баварският концерн показва в началото на видеото как в автомобила има шофьор и пътник зад него, като излъчването стартира с преминаването на няколко препятствия в off-road условия, а след това бронираната кола „стъпва” на асфалта. В този момент започва и преследването, когато към BMW X5 Protection VR6 е изстрелян куршум от АК 47.

Допълнителна

Моделът на немската компания трудно може да избегне сблъсъка, тъй като максималната му скорост е ограничена до 210 км/ч. От своя страна руският автомат изстрелва патрона със 715 м/сек, като скоростта може да достигне до 2 500 км/ч.

След като водачът разбира, че няма да може да избяга от изстрела, той прави обратен и застава „лице в лице” с куршума. Най-голямото разочарование от рекламата е, че точният момент на сблъсъка не е заснет, но веднага след това виждаме как оловото пада на земята смачкано до неознаваемост, а моделът X5 Protection VR6 продължава по пътя без никакви щети.

Притежателите на този автомобил могат да бъдат сигурни, че няма да бъдат наранени от оръжия със 7,62мм куршум, а също и от експлозия на ръчни гранати DM51 под дъното и взривяване на 15 килограма динамит на четири метра от автомобила. Базираният на Х5 М50i модел разполага с 4,4-литров V8 двигател и е с мощност от 530 конски сили. Бронираната версия има възможността да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди.