Новото порше 911 Targa 2020

CarAssist.bg

Новото Porsche 911 – версията Targa предлага два двигателя и един малко по-различен покрив

Немският автомобилен производител Porsche продължава със скоростно темпо да развива гамата на новото поколение от модела 911 (992). В края на 2019 година производителят показа купето, а след това на пазара дойде и кабриолетът. Началото на 2020 ни запозна с премиерата на мощното 911 Turbo S, а сега магнатът публикува снимки и информация за най-стилната си модификация – “Targa”.

От Porsche отново демонстрират интересен механизъм на покрива при „Targa”. Само за 19 секунди средната част изцяло се приплъзва под задния прозрачен капак, като това може да се случи само, ако автомобилът е спрял.

Базовият модел „911 Targa 4” е със задвижване на четирите колела и разчита на 3,0-литров бензинов турбомотор. Той се отличава със своите 385 к.с. Новата 8-степена роботизирана скоростна кутия PDK и предлагания към нея пакет Sport Chrono помагат на немската машина да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди, което е с 0,1 секунда по-бързо от предишното поколение от този автомобил.

От Porsche са помислили и за по-мощен вариант – 911 Targa 4S е с 450 к.с. и 530 Нм, а ускорението от 0 до 100 км/ч „отнема” 3,6 секунди. За тази версия на автомобила може да се поръча и 7-степенна механична скоростна кутия, която е с 35кг по-лека. Там обаче има леко забавяне в ускорението, което става за 4,4 секунди.

Допълнителна

Производителят се похвали с факта, че е подобрена аеродинамиката на модела, като коефициентът на аеродинамично съпротивление е 0,30. Точно поради тази причина средната скорост се увеличава – 289 км/ч при „911 Targa 4” и 302 км/ч при “4S”. Моделът разполага също и с активни аеродинамични елементи – на въздохозаборниците на системата за охлаждане и заден спойлер.

Новият Porsche 911 Targa 4 се отличава с повече от богато базово оборудване. То включва адаптивно шаси PASM, а в случай на дъжд електрониката предупреждава, че трябва да преминем към режим “Wet” (б.р. – от англ.ез. „мокро”), като амортисьорите и педалът за газта стават усезаемо по-меки. Освен това “Targa 4S” е оборудван с електронно-управляем заден диференциал.

Както при моделът Porsche 911, така и при “Targa”, има технологията „InnoDrive” и „SmartShift”. При тях активният круиз-контрол отчитат обстановката на пътя с радари и камери, а също така и използва данните от навигационната система, включително и задръстванията. Системата също запомня къде е необходимо да вдигне предната ос и ако се наложи, го прави автоматично.

Интериорът на този модел е вече познат за любителите на марката – преобладават сензорните панели, главният от които е с диагонал от 10,9 инча. Производителят ще предлага и специален салон в стила на първото Porsche 911 Turbo (930).