Електрически супер автомобил

carassist.bg

Гигантите McLaren и BMW съвсем скоро може да започнат работа по свой проект, в който да обединят силите и възможностите си. След като по-рано тази година Audi обяви, че готви съвместно партньорство с McLaren, сега и другият немски гигант може да направи тази стъпка. За това информира изданието “Automobilewoche”,  а в тази статия ние от “CarAssist” ще поговорим повече по тази тема.

“Automobilewoche” пише в своя материал, че става въпрос за създаването на невиждан до сега суперавтомобил. Той ще бъде вдъхновен изцяло от работата на двете компании през 90-те години на миналия век. Тогава те създадоха шедьовъра McLaren F1, който в периода 1998 година – 2005 година държеше рекорда за най-бърз сериен автомобил, достигайки немислимите за времето си 391 км/ч. В света има създадени едва 106 бройки от това бижу.

Новата идея на McLaren и BMW е създаването на електрически суперавтомобил. До момента от McLaren са показвали не един и два пъти, че нямат проблеми при двигателите с вътрешно горене, но по всичко личи, че ще имат нужда от помощ за създаването на своя първи електромобил.

Немското издание „Automobilewoche” пише, че електрическият двигател ще бъде разработен с иначе конкурентната фирма BMW. Очаква се проектът да стартира в най-скоро време. Любопитното е, че новият автомобил може да се появи на пазара с емблемите на двете марки. Подобно нещо наблюдавахме, когато Toyota и BMW си сътрудничиха при създаването на Supra/Z4.

Към този момент обаче липсват допълнителни подробности за съвместната работа на McLaren и BMW. Информацията обаче е напълно достатъчна, за да развълнува феновете на двете марки и те да тръпнат в очакване на произведението, което в най-скоро време се очаква да бъде представено.